Anyaga: ónozott lemez
Mérete: 29 cm a teljes hossza, 7 cm átmérőjű a labda forma
Súlya: 69 g
Használható: olajban való sütéshez
Tisztítása: semleges folyékony mosogatószerrel mossa el. Kerülje a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát.
Ajánljuk: ünnepekre, karácsonyra, szülinapra, sütemény készítéséhez
Hozzávalók:
5 tojás sárgája
1 egész tojás
csipet só
1 kávés kanál porcukor
½ dl száraz fehérbor
1 evőkanál tejföl
annyi liszt, amennyit a tészta fölvesz
porcukor
Elkészítés
A hozzávalókból – a porcukor kivételével – tésztát gyúrunk, amit deszkán vékonyra nyújtunk. Négyzeteket vágunk belőle, melyekbe derelyevágóval bemetszéseket készítünk. Fontos, hogy a négyzet egyben maradjon. Minden második csíkot megemelünk, és ügyesen gömböt formálunk. A formázott gömböt belehelyezzük a formába, a két végét összefogjuk, és forró, bő zsiradékban kisütjük. Miután kivettük a kanálból a tésztát, még melegen porcukorba forgatjuk.
Értékelések: