Anyaga: öntött vas, fém, fa
Mérete: 13 cm átmérőjű a sütőfelület; 44,5 cm hosszú a nyéllel együtt
Súlya: 1,855 kg
Használható: szabadtűzön
Tisztítása: Minden használat után meleg mosószeres vízzel mossa el, szárítsa meg és kenje be zsírral a rozsdásodás elkerülése érdekében.
Használata: Első használat előtt az edényről távolítsa el a rozsdásodást gátló védőviaszt (kiégetéssel). Ehhez az edényt forró vízben, semleges folyékony mosogatószerrel mossa el, törölje szárazra. Ezután kenje ki zsírral vagy szalonnával és alaposan hevítse fel.
Ajánljuk: édes vagy sós ostyák sütéséhez
Recept: 10 dkg finomliszt, 6 dkg vaj, 6 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl tej, étolaj a kenéshez, 1 db tojás. Elkészítés: A cukrot és a vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot, a tejet és a lisztet. Simára dolgozzuk, majd 20 percen át pihentetjük. Az ostyasütőt bekenjük olajjal, felforrósítjuk, kanalanként adagolva ropogós, aranysárga ostyákat sütünk.
Értékelések: