Süssön kürtöskalácsot!
Anyaga: fa, fém
Mérete: Kürtőskalácskészítő 34 cm hosszú a nyéllel együtt; a sütőfelület 16 cm hosszú és 3 cm átmérőjű; a tálca 17,5*17,5*3,3 cm
Súlya: 795 g / szett
Tisztítása: semleges folyékony mosószerrel mossa el. Ne áztassa!
Süssön kürtöskalácsot!
Hozzávalók: 500 g liszt, 50 g cukor, 1 tojássárgája, 20 g élesztő, 50 g olvasztott vaj, tej, pici só.
Az elkészítés módja: Kevés langyos tejben felfuttajuk az élesztőt, majd hozzá adjuk a cukrot, tojássárgát és a lisztet a csipet sóval és az olvasztott vajjal. Puha tésztát készítünk belőle, amit duplájára kelesztünk.
Ezután vékonyra nyújtjuk és ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A sütőfát megoljazzuk kicsit, majd rácsavarjuk a tésztát, úgy hogy az illesztéseknél kicsit fedje egymást.
A kis fém tálkába olajat öntünk, és felmelegítjük a tűzhelyen. A rudakat a forró olajba helyezzük és a tűzhelyen pirosra sütjük a tésztát. A sütőfáról lehúzva a kalácsot még melegen diós / fahéjas cukorba vagy kókuszreszelékbe forgatjuk.
Egyszerre két kürtös fér a tálcába, amíg azok sülnek, a másik két rúdra készítsük elő a következő adagot.
Jó étvágyat kívánunk!